Paprika-kuivvorstipirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Linnuliha, Veiseliha, Sealiha, Sisaldab liha, Sisaldab sealiha, Sisaldab veiseliha, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Keskmine valmistusaeg, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Piknik

Paprika-kuivvorstipirukas

6 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Põhi:
  • 2 dl
    nisujahu
  • 1 dl
    kartuli(pudru)helbeid
  • 125 g
    margariini
  • 1.5 sl
    vett
  • Täidis:
  • 1
    punane paprika
  • 100 g
    kuivatatud vorsti
  • 4.5 sl
    jalapeno viile
  • 150 g
    crème fraîche´i
  • 2
    kanamuna
  • 1 tl
    pitsamaitseainet
  • purustatud musta pipart
  • 1.5 dl
    riivjuustu
 

Valmistamisjuhend

Sega kausis sõrmede vahel kokku jahu, kartulihelbed ja pehme rasvaine. Lisa külm vesi ja sega tainaks. Keera tainas toidukilesse ja tõsta külmkappi. Valmista täidis. Poolita paprika, eemalda seemned ja vars. Tükelda paprika. Tükelda vorst ja jalapeno. Sega kokku crème fraîche, kanamunad, maitseained ja riivjuust. Rulli tainas leheks ja suru pirukavormi (läbimõõt u 22 cm) põhjale ja äärtesse. Tee nt kahvliga põhja sisse auke. Lao põhjale paprika, kuivvorst ja jalapeno. Vala peale kooresegu. Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit või kuni pirukas on küps.