
Liigitus
Koostisosad
-
1(u 1,2 kg) kalkuni fileerull
-
2 slsinepit
- Pistaatsiapaneering:
-
2 viilupisut kuivanud saia
-
4 slkooritud pistaatsiapähkleid
-
1küüslauguküüs
-
3 slhakitud peterselli
-
2 slõli
- Apelsinikaste:
-
2 dlkanapuljongit
-
2 dlapelsinimahla
-
0.5 dlkoort
-
1 slsinepit
-
2 slmaisitärklist
-
soola
-
purustatud musta pipart
Valmistamisjuhend
Valmista paneering. Eemalda saiaviiludelt koor ja lõika viilud väikesteks tükkideks. Surista kõik paneeringu koostisained köögikombainis ühtlaseks massiks ja lisa nii palju õli, et saad purutaolise segu. Määri filee pinnale sinepit ning vajuta käega peale paneering. Kuumuta kiirelt grillfunktsiooniga ahjus.
Tõsta kalkunifilee umbes tund aega enne küpsetamist toasooja. Tõsta kalkun ahjuvormi. Suru lihatermomeeter filee keskele. Küpseta esmalt 200-kraadises ahjus 15 minutit ja seejärel vähenda temperatuur 125 kraadini. Küpseta, kuni filee sisetemperatuur on umbes 75 kraadi. Tõsta filee ahjust ja mähi fooliumisse. Lase hetk tõmmata. Eemalda küpsetusvõrk. Mõõda kastme koostisained kastrulisse ja keeda paar minutit, kogu aeg segades.