Pähkli-šokolaadi mokapalad
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sõbrapäev, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab pähkleid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Pähkli-šokolaadi mokapalad

25 tükki
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Mokapalad võib kaunistada ka pähklitega. Selles retseptis pannakse mokapalade tainasse purustatud metspähkleid ja peale pähklisegu.

Lisa

Koostisosad

  • 200 g
    margariini
  • 100 g
    tumedat šokolaadi
  • 4
    kanamuna
  • 2.5 dl
    suhkrut
  • 4 dl
    nisujahu
  • 3 sl
    kakaopulbrit
  • 3 tl
    küpsetuspulbrit
  • 2 tl
    vanillisuhkrut
  • 1 pakk
    (80 g) purustatud metspähklit
  • 4 sl
    piima
  • Glasuur:
  • 50 g
    margariini
  • 5 dl
    tuhksuhkrut
  • 5 sl
    kanget kohvi
  • 1 sl
    kakaopulbrit
  • Peale:
  • 1 pakk
    (200 g) pähklisegu
 

Valmistamisjuhend

Sulata margariin kastrulis ja tükelda hulka šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Vahusta munad ja suhkur vahuks. Sõelu kuivained munavahu hulka. Lisa metspähklipuru, šokolaadi-margariinisegu ja piim. Sega ühtlaseks tainaks.

Keera küpsetuspaberi lehe ääred üles ja kinnita nurgad kas kokteiltikkude või nööpnõeltega, nii et moodustub vorm. Tõsta ahjuplaadile. Vala tainas ühtlaselt pabervormi. Küpseta 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 20 minutit. Tõsta koogipõhi 5 minutiks jahtuma.

Sega glasuuri koostisained kokku ja määri glasuurisegu pisut jahtunud koogipõhjale. Raputa pinnale pähklisegu. Lase enne tükkideks lõikamist jahtuda.