
Liigitus
Pähkli-šokolaadi mokapalad
25 tükki
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Mokapalad võib kaunistada ka pähklitega. Selles retseptis pannakse mokapalade tainasse purustatud metspähkleid ja peale pähklisegu.
Koostisosad
-
200 gmargariini
-
100 gtumedat šokolaadi
-
4kanamuna
-
2.5 dlsuhkrut
-
4 dlnisujahu
-
3 slkakaopulbrit
-
3 tlküpsetuspulbrit
-
2 tlvanillisuhkrut
-
1 pakk(80 g) purustatud metspähklit
-
4 slpiima
- Glasuur:
-
50 gmargariini
-
5 dltuhksuhkrut
-
5 slkanget kohvi
-
1 slkakaopulbrit
- Peale:
-
1 pakk(200 g) pähklisegu
Valmistamisjuhend
Sulata margariin kastrulis ja tükelda hulka šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud. Vahusta munad ja suhkur vahuks. Sõelu kuivained munavahu hulka. Lisa metspähklipuru, šokolaadi-margariinisegu ja piim. Sega ühtlaseks tainaks.
Keera küpsetuspaberi lehe ääred üles ja kinnita nurgad kas kokteiltikkude või nööpnõeltega, nii et moodustub vorm. Tõsta ahjuplaadile. Vala tainas ühtlaselt pabervormi. Küpseta 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 20 minutit. Tõsta koogipõhi 5 minutiks jahtuma.
Sega glasuuri koostisained kokku ja määri glasuurisegu pisut jahtunud koogipõhjale. Raputa pinnale pähklisegu. Lase enne tükkideks lõikamist jahtuda.