Õunatšatni
Meeldib
1 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Taimetoit, Vegan, Puuviljad, Laktoosivaba, Gluteenivaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Hoidised, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab sojat

Õunatšatni

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1 kg
    õunu
  • 1
    sibul
  • 1 sl
    värsket ingverit
  • 2
    küüslauguküünt
  • 0.5
    punast tšillit
  • musta pipart otse veskist
  • 0.5 dl
    vett
  • 1 sl
    tumedat muscovado't või muud suhkrut
  • 1
    kaneelipulk või pisut kaneelipulbrit
  • 1 sl
    õunaveiniäädikat
  • 0.5 kg
    moosisuhkrut
 

Valmistamisjuhend

Koori õunad ja eemalda südamikud. Lõika õun väikesteks kuubikuteks. Haki sibul ja peenesta küüslauguküüned. Eemalda tšillipaprikast seemned ja haki tšillipaprika peeneks. Pane kõik eelpool loetletud koostisained kastrulisse. Jahvata hulka pisut musta pipart. Lisa vesi, siirup, kaneelipulk ja veiniäädikas. Kuumuta, kuni hakkab tõusma auru. Lisa kogu aeg segades moosisuhkur. Lase mõõdukal temperatuuril 10–15 minutit keeda. Võta kaneelipulk välja. Pane tšatni kuumutatud purkidesse ja hoia külmas.