
Liigitus
Koostisosad
- Tainas:
-
5 dlnisujahu
-
0.5 tlsoola
-
1kanamuna
-
0.5 dlrapsiõli
-
1.5 dlkülma vett
- Määrimiseks:
-
100 gvõid
- Täidis:
-
3.5haput õuna
-
1 dlpurustatud Kreeka või metspähkleid
-
1 dlfariinsuhkrut
-
1sidruni peenelt riivitud koor
-
1 slsidrunimahla
-
2 tlkaneeli
-
1 tljahvatatud kardemoni
-
1 tlvanillisuhkrut
- Serveerimiseks:
-
vanillikastet või -jäätist
Valmistamisjuhend
Valmista tainas. Sega kausis kokku jahu ja sool. Lisa muna, õli ja vesi. Sega kiiresti ühtlaseks. Keera tainas toidukilesse ja tõsta 30–60 minutiks külmkappi. Koori õunad ja lõika väikesteks tükkideks. Sega kausis kokku õunakuubikud ja täidise muud koostisained.
Rulli tainas jahuga kaetud küpsetuspaberil võimalikult õhukeseks. Sulata või ja määri tainaleht sulavõiga kokku. Jäta osa võist struudli peale määrimiseks. Tõsta täidis tainale. Keera tainas rulliks nagu rullbiskviit ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri sulavõiga. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit või kuni struudel on küps. Lase pisut jahtuda ja paku juurde jäätist või vanillikastet.