Õunastruudel
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab tsitruseid, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab pähkleid, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Lastepidu, Varu aega, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Jõulud, Magustoit

Õunastruudel

14 tükki
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Tainas:
  • 5 dl
    nisujahu
  • 0.5 tl
    soola
  • 1
    kanamuna
  • 0.5 dl
    rapsiõli
  • 1.5 dl
    külma vett
  • Määrimiseks:
  • 100 g
    võid
  • Täidis:
  • 3.5
    haput õuna
  • 1 dl
    purustatud Kreeka või metspähkleid
  • 1 dl
    fariinsuhkrut
  • 1
    sidruni peenelt riivitud koor
  • 1 sl
    sidrunimahla
  • 2 tl
    kaneeli
  • 1 tl
    jahvatatud kardemoni
  • 1 tl
    vanillisuhkrut
  • Serveerimiseks:
  • vanillikastet või -jäätist
 

Valmistamisjuhend

Valmista tainas. Sega kausis kokku jahu ja sool. Lisa muna, õli ja vesi. Sega kiiresti ühtlaseks. Keera tainas toidukilesse ja tõsta 30–60 minutiks külmkappi. Koori õunad ja lõika väikesteks tükkideks. Sega kausis kokku õunakuubikud ja täidise muud koostisained.

Rulli tainas jahuga kaetud küpsetuspaberil võimalikult õhukeseks. Sulata või ja määri tainaleht sulavõiga kokku. Jäta osa võist struudli peale määrimiseks. Tõsta täidis tainale. Keera tainas rulliks nagu rullbiskviit ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri sulavõiga. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit või kuni struudel on küps. Lase pisut jahtuda ja paku juurde jäätist või vanillikastet.