
Liigitus
Nektariini-mandlikook
12 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Värsketest nektariinidest saad küpsetada mahlase ja suus sulava koogi. Lase nektariini-mandlikoogil enne vormist väljavõtmist jahtuda ja lõpuks kaunista kook tuhksuhkruga. Paku kohvi või tee kõrvale.
Koostisosad
-
3 dlnisujahu
-
0.5 tlküpsetuspulbrit
-
0.5 dltuhksuhkrut
-
100 gmargariini
-
1kanamuna
- Täidis:
-
3.5nektariini
-
150 gmandlimassi
-
50 gmargariini
-
0.8 dlsuhkrut
-
0.5 dlnisujahu
-
2kanamuna
- Peale:
-
tuhksuhkrut
Valmistamisjuhend
Sega kuivained kausis või köögikombainis. Lisa hulka tükeldatud margariin ja sega sõrmeotstega ühtlaseks. Lisa muna ja sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Keera tainas toidukilesse ja lase jahedas kohas seista, kuni täidist teed.
Loputa nektariinid, eemalda kivid ja lõika puuviljad sektoriteks. Sega kausis omavahel mandlimass, margariin, suhkur ja jahu. Lisa munad ja sega ühtlaseks massiks.
Vajuta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogi- või pirukavormi (läbimõõt 24 cm) põhjale ja äärtesse. Pane peale nektariinisektorid. Vala peale mandlimassisegu. Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas umbes 30 minutit. Lase koogil enne vormist väljavõtmist jahtuda. Kaunista tuhksuhkruga.