
Meeldib
3
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
150 gvõid või margariini
-
1 dlkristall-roosuhkrut või lauasuhkrut
-
1muna
-
1 dltäisteranisujahu
-
1 dlkartulitärklist
-
1 dlnisujahu
-
1 tlküpsetuspulbrit
- Täidis:
-
3 dlmustikaid
-
200 gkohupiima või toorjuustu
-
1muna
-
3 slsuhkrut
-
1 tlvanillisuhkrut
Valmistamisjuhend
Vahusta toasoe või ja suhkur valgeks vahuks. Lisa muna, samal ajal korralikult segades. Sega hulka omavahel segatud kuivained. Vajuta tainas ümmarguse, 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtesse. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit.
Raputa eelküpsetatud põhjale mustikad. Sega kohupiima või toorjuustu hulka muna, suhkur ja vanillisuhkur. Kalla segu mustikatele ning küpseta 175–200-kraadises ahjus veel umbes 30 minutit, või kuni pind on hüübinud ja pisut värvi muutnud.
Pirukas on parim jahtunult või külmikus seisnult!