Mustikaleib
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Jõulud, Munavaba, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi

Mustikaleib

6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Tainas:
  • 200 g
    võid või margariini
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 4.5 dl
    rukkijahu (täistera)
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • Täidis:
  • 400 g
    mustikaid
  • 1 dl
    suhkrut
  • 0.5 dl
    kartulitärklist
  • Serveerimiseks:
  • vanillijäätist või vanillikastet
 

Valmistamisjuhend

Valmista tainas. Sulata kastrulis margariin. Lase margariinil pisut jahtuda ja lisa sellele suhkur. Sega kokku jahu ja küpsetuspulber. Lisa rasva-suhkrusegu. Sega ühtlaseks. Tõsta 1/4 tainast kaante valmistamist ootama. Vajuta ülejäänud tainas jahuste sõrmedega kas ühe suure (läbimõõt u 20 cm) või kuue väikese ahjuvormi põhjale ja äärtesse. Sega kokku täidis: mustikad, suhkur ja kartulitärklis. Tõsta segu vormidesse. Patsuta ülejäänud tainas jahuste sõrmedega marjade peale, nii et täidis on kaetud. Küpseta väikseid vorme 200-kraadise ahju keskosas 20–25 minutit ja suurt vormi 40–45 minutit, või kuni tainas on küps.