Mustika-pähklipurupirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piknik, Jõulud, Marjad, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab pähkleid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Mustika-pähklipurupirukas

14-le inimesele
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Marjapirukas maitseb iga kell! Mandel ja pähklid annavad mustikapirukale maitset. Lase pirukal enne serveerimist pisut jahtuda. Mustikapirukas maitseb hästi kas niisama või koos vanillikastme või -jäätisega.

Lisa

Koostisosad

  • 3.5 dl
    nisujahu
  • 1 pakk
    (80 g) mandlijahu
  • 2 dl
    suhkrut
  • 1 tl
    vanillisuhkrut
  • 2 tl
    küpsetuspulbrit
  • 150 g
    margariini
  • 2 dl
    pähklisegu
  • 1
    kanamuna
  • 1 dl
    vahukoort
  • Täidis:
  • 200 g
    mustikaid
  • 2 sl
    kartulitärklist
 

Valmistamisjuhend

Mõõda kuivained kaussi ja sega hulka sulatatud margariin. Tõsta 1/4 tainast teise kaussi ja haki hulka pähklid. Sega purutaoliseks. Sega 3/4 taina hulka muna ja koor. Suru see tainas pirukavormi (läbimõõt 26 cm) põhjale.

Sega kartulijahu mustikatega ja laota tainale. Pudista pähklipurune tainas mustikate peale. Küpseta 200-kraadise ahju alumises osas umbes 25 minutit. Vajadusel kata küpsetamise lõpupoole küpsetuspaberiga. Enne lahtilõikamist lase pirukal maha jahtuda.