
Liigitus
Mustika-pähklipurupirukas
14-le inimesele
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Marjapirukas maitseb iga kell! Mandel ja pähklid annavad mustikapirukale maitset. Lase pirukal enne serveerimist pisut jahtuda. Mustikapirukas maitseb hästi kas niisama või koos vanillikastme või -jäätisega.
Koostisosad
-
3.5 dlnisujahu
-
1 pakk(80 g) mandlijahu
-
2 dlsuhkrut
-
1 tlvanillisuhkrut
-
2 tlküpsetuspulbrit
-
150 gmargariini
-
2 dlpähklisegu
-
1kanamuna
-
1 dlvahukoort
- Täidis:
-
200 gmustikaid
-
2 slkartulitärklist
Valmistamisjuhend
Mõõda kuivained kaussi ja sega hulka sulatatud margariin. Tõsta 1/4 tainast teise kaussi ja haki hulka pähklid. Sega purutaoliseks. Sega 3/4 taina hulka muna ja koor. Suru see tainas pirukavormi (läbimõõt 26 cm) põhjale.
Sega kartulijahu mustikatega ja laota tainale. Pudista pähklipurune tainas mustikate peale. Küpseta 200-kraadise ahju alumises osas umbes 25 minutit. Vajadusel kata küpsetamise lõpupoole küpsetuspaberiga. Enne lahtilõikamist lase pirukal maha jahtuda.