Muskuskõrvitsa risoto
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab tsitruseid, Pearoog

Muskuskõrvitsa risoto

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Kõrvitsa maitse on tummisem, kui seda keetmise asemel ahjus röstida.

Lisa

Koostisosad

  • 1
    muskaatkõrvits
  • 1 sl
    õli
  • 0.5 tl
    soola
  • 1
    sibul
  • 2.5
    küüslauguküünt
  • 1 l
    aedviljapuljongit
  • 1 sl
    oliiviõli
  • 1 sl
    võid
  • 4 dl
    risotoriisi
  • 2 sl
    sidrunimahla
  • 1 dl
    riivitud parmesani
  • 0.2 tl
    musta pipart
  • 0.5 tl
    soola
  • Peale:
  • röstitud kõrvitsaseemneid
 

Valmistamisjuhend

Poolita kõrvits, kraabi seemned välja. Koori ja lõika kõrvits sektoriteks. Nõruta peale õli ja maitsesta soolaga. Küpseta 200-kraadises ahjus pehmeks. Püreesta kõrvitsatükid. Tükelda sibul. Lase aedviljapuljong keema. Kuumuta kastrulis õli-võisegu, lisa sibulad ja kuumuta pisut. Lisa riis, kuumuta veel veidi. Lisa vähehaaval puljongit. Kui riis on juba peaaegu küps, lisa hulka kõrvitsapüree, sidrunimahl, parmesan ja maitseained. Kuumuta kiirelt läbi. Raputa pinnale kõrvitsaseemneid.