Liigitus
Munad Benedicti moodi
4 portsjonit
Kiire valmistada
Keskmine raskusaste
” Munad Benedicti moodi sobivad suurepäraselt hommiku alustamiseks või lõunaoote nautimiseks. Serveeri pošeeritud munadest ja Hollandi kastmest valmivat hõrgutist kuklite, singi ja hakitud murulauguga.
Koostisosad
- Hollandi kaste:
-
150 gvõid
-
3munakollast
-
1.5 slvalge veini äädikat
-
1 slsidrunimahla
-
veidi soola
- Pošeeritud munad:
-
4muna
-
1.5 lvett
-
3 slvalge veini äädikat
- Lisaks:
-
4 viiluõhu käes kuivatatud sinki
-
2kuklit
-
hakitud murulauku
Valmistamisjuhend
Sulata või. Sega munakollased ja valge veini äädikas teras- või klaaskausis kergelt kokku. Tõsta kauss keeva veega potile ning vahusta umbes 5 minutit või kuni segu pakseneb ja muutub helekollaseks. Tõsta kauss veevannilt ära. Lisa vähehaaval sulatatud või kastet pidevalt segades, et või vahuga seguneks. Maitsesta sidrunimahla ja soolaga. Hoia kastet munade pošeerimise ajal veevanni kohal soojas.
Kuumuta vesi madalas kastrulis keemiseni, lisa äädikas ja keera kuumust vähemaks. Löö munad ükshaaval kohvitassi, sega vett kastrulis ning vala munad ettevaatlikult vette. Keeda mune umbes 4 minutit. Tõsta munad serveerimiseni sooja vette. Prae singiviilud pannil krõbedaks. Lõika kuklid pooleks ning prae koos singiga pannil krõbedaks. Tõsta kuklid taldrikutele ning kata singiviiludega. Aseta peale pošeeritud munad ning vala üle kastmega. Puista üle hakitud murulauguga.