
Liigitus
Koostisosad
- Põhi:
-
150 gDigestive küpsiseid
-
50 gvõid või margariini
- Täidis:
-
3želatiinilehte
-
2 dlvahukoort
-
370 gsuhkruga kondenspiima
-
200 gmaitsestamata toorjuustu
-
3laimi riivitud koor
-
5 sllaimimahla
-
2 slheledat rummi
-
2 slpeenestatud mündilisi
- Kaunistuseks:
-
mündilehti
Valmistamisjuhend
Jahvata küpsised ja lisa hulka sulatatud või. Vooderda küpsetuspaberiga lahtikäiva põhjaga vorm (läbimõõt 18 cm). Suru küpsisemass vormi põhja.
Pane želatiinilehed külma vette 5 minutiks lahustuma. Vahusta vahukoor. Vala kondenspiim koos toorjuustuga teise kaussi. Pese korralikult laimid. Riivi laimikoore roheline osa kaussi ja vahusta segu ühtlaseks.
Lase pool laimimahlast väikeses potis keema. Pressi želatiinilehtedest vesi välja ja lahusta need keevas mahlas. Lisa želatiinisegule ülejäänud laimimahl ning soovi korral rumm.
Vala želatiinisegu õhukese joana kogu aeg segades toorjuustusegu sisse. Lisa peenestatud münt ja vahustatud koor. Sega aeglaselt ühtlaseks seguks. Vala segu vormi. Kata ja lase külmkapis järgmise päevani seista.
Eemalda tort vormist ja tõsta serveerimiskandikule. Kaunista mündilehtedega.