Marjapirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Marjad, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Marjapirukas

8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Mahlase marjapiruka põhjas on rukist ja nisu, täidises kohupiima ja vedelat hapukoort. Marjapiruka saad kiirelt ja lihtsalt teha külmutatud marjadest – vali marjad, mis sulle maitsevad. Pirukas sobib lisaks maiustamisele ka reisimoonaks või näiteks vahepalaks suvila- või aiatalgutele.

Lisa

Koostisosad

  • 225 g
    margariini
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 1
    kanamuna
  • 4 dl
    nisujahu
  • 2 dl
    rukkijahu
  • 2 tl
    küpsetuspulbrit
  • 1 tl
    kardemoni
  • 2 tl
    vanillisuhkrut
  • Täidis:
  • 2 purki
    (à 200 g) vanillikohupiima
  • 2 purki
    (à 200 g) vedelat hapukoort
  • 2
    muna
  • 4 sl
    suhkrut
  • 2 tl
    vanillisuhkrut
  • 350 g
    külmutatud marju
  • 2 sl
    kartulitärklist
 

Valmistamisjuhend

Vahusta margariin ja suhkur. Sega hulka muna. Sega omavahel kuivained ja lisa margariinivahule. Sega ühtlaseks. Tee sõrmed jahuseks ja suru tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi põhjale ja servadele.

Sega kartulijahu kohmetunud marjadega. Vala marjad koogipõhjale. Sega kokku kohupiim, vedel hapukoor, munad, suhkur ja vanillisuhkur. Vala segu marjadele. Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas 40–45 minutit.