Liigitus
Marjapirukas
8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste
” Mahlase marjapiruka põhjas on rukist ja nisu, täidises kohupiima ja vedelat hapukoort. Marjapiruka saad kiirelt ja lihtsalt teha külmutatud marjadest – vali marjad, mis sulle maitsevad. Pirukas sobib lisaks maiustamisele ka reisimoonaks või näiteks vahepalaks suvila- või aiatalgutele.
Koostisosad
-
225 gmargariini
-
1.5 dlsuhkrut
-
1kanamuna
-
4 dlnisujahu
-
2 dlrukkijahu
-
2 tlküpsetuspulbrit
-
1 tlkardemoni
-
2 tlvanillisuhkrut
- Täidis:
-
2 purki(à 200 g) vanillikohupiima
-
2 purki(à 200 g) vedelat hapukoort
-
2muna
-
4 slsuhkrut
-
2 tlvanillisuhkrut
-
350 gkülmutatud marju
-
2 slkartulitärklist
Valmistamisjuhend
Vahusta margariin ja suhkur. Sega hulka muna. Sega omavahel kuivained ja lisa margariinivahule. Sega ühtlaseks. Tee sõrmed jahuseks ja suru tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi põhjale ja servadele.
Sega kartulijahu kohmetunud marjadega. Vala marjad koogipõhjale. Sega kokku kohupiim, vedel hapukoor, munad, suhkur ja vanillisuhkur. Vala segu marjadele. Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas 40–45 minutit.