
Liigitus
Koostisosad
-
200 gvõid
-
2 dlsuhkrut
-
3kanamuna
-
3 dlnisujahu
-
2 tlküpsetuspulbrit
-
2 tlvanillisuhkrut
- Niisutamiseks:
-
2apelsini mahl
-
0.5 dlsuhkrut
- Täidis:
-
2želatiinilehte
-
200 gmango toorjuustu
-
1.5 slsidrunimahla
-
2 dlvahukoort
- Peale:
-
2apelsini
-
2 dlvahukoort
-
1 slsuhkrut
-
2 tlvanillisuhkrut
Valmistamisjuhend
Määri piklik koogivorm (1,5 l) ja puista üle riivsaiaga. Vahusta või ja suhkur. Lisa hoolikalt segades munad ning seejärel kokkusegatud kuivained. Kalla tainas vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Proovi küpsust koogi keskelt. Enne vormist väljavõtmist lase koogil pisut jahtuda.
Lõika kook 2–3 kihiks. Lahusta suhkur apelsinimahlas. Pane želatiinilehed külma vette ligunema. Sega toorjuust (puit)kahvliga pehmemaks. Vahusta vahukoor ja sega toorjuustu hulka. Maitsesta segu sidrunimahlaga. Võta želatiinilehed veest välja ja sulata mikrolaineahjus. Lisa želatiinilahusele lusikatäis toorjuustusegu ning seejärel sega želatiinilahus toorjuustuga.
Niisuta koogipõhja apelsinimahlaga. Määri põhjale kas kogu täidis või pool täidisest. Tõsta täidisele järgmine koogikiht ja niisuta. Keera kook toidukilesse ja lase külmikus tõmmata vähemalt 4 tundi, veel parem öö läbi. Vahusta vahukoor ja suhkur ning pigista tordipritsiga või määri noaga koogi äärtele. Lõika apelsiniviiludelt kelme ära ja lao apelsinitükid koogi peale.