Maasikakissell
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Jõulud, Puuviljad, Suvi, Lihtne valmistada, Kiire valmistada, Sõbrapäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi

Maasikakissell

4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1 l
    värskeid maasikaid
  • 0.8 dl
    Demerara suhkrut
  • 0.5 tl
    jahvatatud kardemoni
  • 4 dl
    vett
  • Paksendamiseks:
  • 1 sl
    kartulitärklist
  • 1 sl
    vett
  • Serveerimiseks:
  • 1 purk
    (200 g) maitsestatud kohupiima (nt laimi ja valge šokolaadiga või sidruniga)
  • 4
    (kaera)küpsist
 

Valmistamisjuhend

Eemalda maasikatelt leheotsad ja viiluta. Jäta mõned maasikad kaunistamiseks. Lisa potti maasikad, suhkur, kardemon ja vesi. Kuumuta keemiseni ja keeda 5 minutit. Suru maasikad lusikaga läbi kausi kohal oleva sõela, et saada ühtlane püree. Vala püree potti tagasi ja kuumuta keemiseni. Paksenda tilga veega segatud kartulitärklisega. Kuumuta keemiseni ja tõsta pott tulelt. Puista kisselli peale veidi suhkrut, et sellele ei tekiks nahka. Lase enne serveerimist jahtuda. Tõsta kissellile veidi kohupiima ja puista üle purustatud küpsistega. Soovi korral kaunista maasikatega.