Maasika-juustukook
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab tsitruseid, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Lastepidu, Sõbrapäev, Keskmine valmistusaeg, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Munavaba, Marjad, Magustoit

Maasika-juustukook

12-le inimesele
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

 

Maasika-juustukook on suve klassika! Juustukoogi põhja on lihtne teha Digestive\'i küpsistest. Enne serveerimist lase koogil vähemalt neli tundi või öö läbi hanguda. Eemalda kook vormist ja kaunista maasikatega.

Lisa

Koostisosad

  • 200 g
    Digestive'i küpsiseid
  • 100 g
    margariini
  • Täidis:
  • 5
    želatiinilehte
  • 500 g
    maasikaid
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 4 dl
    vahukoort
  • 1 purk
    (250 g) mascarpone't
  • 1 purk
    (200 g) maitsestamata toorjuustu
  • 1
    laimi mahl
  • Peale:
  • maasikaid
 

Valmistamisjuhend

Pane küpsised külmutuskotti ja purusta nt tainarulliga. Sulata margariin ja sega hulka küpsisepuru. Vajuta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (läbimõõt 24 cm) põhjale.

Leota želatiinilehti 5 minutit külmas vees. Püreesta puhastatud maasikad koos suhkruga. Vahusta koor. Vahusta teises kausis omavahel mascarpone ja toorjuust. Sega hulka maasikapüree. Kuumuta laimimahl keemiseni. Pigista vesi želatiinilehtedest välja ja lahusta lehed laimimahlas. Lase veidi jahtuda.

Vala segu ühtlase joana, samal ajal segades, maasikasegu hulka. Sega ettevaatlikult hulka ka vahustatud vahukoor. Vala segu küpsisepõhjale. Lase koogil vähemalt neli tundi või öö läbi hanguda. Eemalda kook vormist ja kaunista maasikatega.