Lihtne maasikakook
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Marjad, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Skandinaavia

Lihtne maasikakook

20 tükki
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 4
    kanamuna
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 0.8 dl
    nisujahu
  • 0.8 dl
    kartulitärklist
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • Vahele:
  • 1.5 dl
    maasikamoosi
  • 0.5 l
    maasikaid
  • Katteks:
  • 5 dl
    vahukoort
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • 2 tl
    vanillisuhkrut
  • 500 g
    maitsestamata kohupiima
  • 1
    sidruni mahl
  • 7
    želatiinilehte
  • Kaunistuseks:
  • maasikaid
 

Valmistamisjuhend

Vahusta munad ja suhkur. Sega kuivained ja vahustatud muna-suhkrusegu. Pane taigen ahjuplaadile küpsetuspaberi peale. Küpseta põhja ahjus 225 kraadi juures umbes 8 minutit. Keera põhi suhkruga kaetud küpsetuspaberi peale. Püreesta maasikad ja sega moosiga. Laota segu põhja peale. Pane želatiinilehed külma vette pehmenema. Vahusta koor ja pool suhkrust vahuks. Sega hulka kohupiim, ülejäänud suhkur ja vanillisuhkur. Leota želatiini keevas sidrunimahlas. Jahuta želatiin väheses kohupiimasegus ja sega täidise hulka. Määri täidis rullbiskviidi põhjale ja lase paar tundi taheneda. Lõika põhi neljaks erineva suurusega tükiks ja tõsta tükid üksteise peale. Kaunista maasikatega.