Lihapirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Jõulud, Laktoosivaba, Ei sisald. piimatooteid, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Uus aasta, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab teravilja, Sisaldab muna, Sisaldab veiseliha, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Sealiha, Eelroog, Pearoog

Lihapirukas

10 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Traditsiooniline lihapirukas valmib lehttainaplaatidest, hakklihast ja riisist.

Lisa

Koostisosad

  • 1
    suur külmutatud lehttainaplaat (600 g)
  • Hakklihatäidis:
  • 0.8 dl
    pikateralist riisi
  • 3 dl
    vett
  • 0.5
    köögviljapuljongikuubikut
  • 1
    suur sibul
  • 1 sl
    õli
  • 400 g
    hakkliha
  • 1
    punane paprika
  • 1 tl
    soola
  • 2 tl
    paprikapulbrit
  • 0.2 tl
    purustatud musta pipart
  • 1
    muna määrimiseks
 

Valmistamisjuhend

Sulata tainaplaat vastavalt pakendil toodud juhistele. Valmista täidis. Keeda riis köögiviljapuljongis pehmeks ning vala ära üleliigne vedelik. Ära loputa. Haki sibul ja hauta seda mõni hetk pannil õlis. Lisa hakkliha ning prae pruuniks. Eemalda paprikalt varreots ja seemned ning lõika väikesteks kuubikuteks. Lisa hakklihasegule paprika ja maitseained ning sega veidi aega. Lisa keedetud riis hakklihale ja sega. Oota, kuni segu on täielikult jahtunud. Lõika tainaplaat kaheks, nii et üks tükk oleks teisest kaks korda suurem. Jäta väiksem tükk rullimata ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata ühtlaselt jahtunud hakkliha-riisiseguga. Rulli suuremat tainatükki veidi jahuga kaetud laual ning tõsta pirukale. Lõika üleliigsed servad kaunistuseks ning suru pealmise tainaplaadi servad alumise tainaplaadi alla. Kaunista pirukas tainaribadega või lõika tainast kääridega kaunistuseks kujundeid. Määri pirukas pealt munaga ning küpseta ahju alumises osas 225 kraadi juures umbes 40 minutit. Vajadusel kata küpsetamise lõpupoole kinni, et pind liigselt ei pruunistuks. Serveeri salatiga.