Liigitus
Lihapirukas
10 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Traditsiooniline lihapirukas valmib lehttainaplaatidest, hakklihast ja riisist.
Koostisosad
-
1suur külmutatud lehttainaplaat (600 g)
- Hakklihatäidis:
-
0.8 dlpikateralist riisi
-
3 dlvett
-
0.5köögviljapuljongikuubikut
-
1suur sibul
-
1 slõli
-
400 ghakkliha
-
1punane paprika
-
1 tlsoola
-
2 tlpaprikapulbrit
-
0.2 tlpurustatud musta pipart
-
1muna määrimiseks
Valmistamisjuhend
Sulata tainaplaat vastavalt pakendil toodud juhistele. Valmista täidis. Keeda riis köögiviljapuljongis pehmeks ning vala ära üleliigne vedelik. Ära loputa. Haki sibul ja hauta seda mõni hetk pannil õlis. Lisa hakkliha ning prae pruuniks. Eemalda paprikalt varreots ja seemned ning lõika väikesteks kuubikuteks. Lisa hakklihasegule paprika ja maitseained ning sega veidi aega. Lisa keedetud riis hakklihale ja sega. Oota, kuni segu on täielikult jahtunud. Lõika tainaplaat kaheks, nii et üks tükk oleks teisest kaks korda suurem. Jäta väiksem tükk rullimata ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kata ühtlaselt jahtunud hakkliha-riisiseguga. Rulli suuremat tainatükki veidi jahuga kaetud laual ning tõsta pirukale. Lõika üleliigsed servad kaunistuseks ning suru pealmise tainaplaadi servad alumise tainaplaadi alla. Kaunista pirukas tainaribadega või lõika tainast kääridega kaunistuseks kujundeid. Määri pirukas pealt munaga ning küpseta ahju alumises osas 225 kraadi juures umbes 40 minutit. Vajadusel kata küpsetamise lõpupoole kinni, et pind liigselt ei pruunistuks. Serveeri salatiga.