
Liigitus
Krõbedad maapirnipätsid
4-le inimesele
” Valmista maapirnist ja kartulist maitseküllaseid ja mahlakaid köögiviljapihve!
Koostisosad
-
500 gmaapirne
-
500 gjahuseid kartuleid
-
1sibul
-
1 splõli
-
1.5 splkartulitärklist
-
1 dlriivitud parmesani
-
poole sidruni koor, riivitud
-
1 tlsoola
-
jahvatatud musta pipart
-
praadimiseks õli
Valmistamisjuhend
Pese maapirnid ja kartulid hoolikalt puhtaks. Pane vesi potiga keema ning lisa kartulid kuuma vette. Lisa 5 minutit hiljem maapirnid ning keeda köögivili küpseks (veel kuni 12-15 minutit).
Koori ja riivi kartulid ja maapirnid suhteliselt kuumalt jämeda riiviga. Riivi külge jäävad koored viska ära.
Koori ja haki sibul kuubikuteks. Kuumuta pannil õli sees sibul klaasjaks ning lisa siis riivitud kartuli-maapirnimassile. Sega hulka ka kartulijahu ning lase jahtuda.
Lisa massile parmesan, sidrunikoor, sool ja pipar. Mätsi niiskete kätega segust kotletisuurused pätsikesed ning prae keskmisel kuumusel kummaltki poolt kuldseks ja krõbedaks.