Kreveti-kitsejuustupirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Eelroog, Koorikloomad, Sisaldab mereande, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Varu aega, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Piknik

Kreveti-kitsejuustupirukas

10 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Kartulipudrupulber teeb kokkamise mugavamaks. Küpseta hõrk kreveti-kitsejuustupirukas, mille tainas on tänu Kreeka jogurtile mahlasem. Piruka täidises on muu hulgas külmutatud krevette, kitsejuustu ja créme fraîche´i. Kaunista pirukas tilliga ja paku juurde värsket salatit.

Lisa

Koostisosad

  • Põhi:
  • 100 g
    kartulipudrupulbrit
  • 2 dl
    täisteranisujahu
  • 100 g
    margariini või võid
  • 0.8 dl
    Kreeka jogurtit
  • Täidis:
  • 2 pakki
    (à 180 g) külmutatud krevette
  • 1
    pott tilli
  • 1 sl
    purustatud roseepipart
  • 100 g
    kitsejuustu
  • 150 g
    crème fraîche´i
  • 2
    kanamuna
 

Valmistamisjuhend

Valmista põhi. Sega kartulipudrupulber jahuga. Sega sõrmedega hulka ka margariin või või. Lisa jogurt ja sega ühtlaseks. Vajuta tainas määritud pirukavormi põhjale ja äärtesse. Nõruta sulanud krevetid kuivaks, vajutades neid sõelas kergelt lusikaga. Tõsta krevetid pirukapõhjale. Lisa hakitud till, roseepipar ja tükeldatud kitsejuust. Sega kokku crème fraîche ja kanamunad. Kalla segu täidisele. Küpseta 200-kraadise ahju alumises osas 35–40 minutit või kuni täidis on hüübinud.