Liigitus
Koostisosad
- Põhi:
-
100 gvõid või margariini
-
4 dlsepikujahu
-
1 tlküpsetuspulbrit
-
soola
-
1kanamuna
-
1 purk(250 g) lahjat kohupiima
- Täidis:
-
400 ghakkliha
-
4 sltomatipüreed
-
1 tloreganot
-
soola
-
purustatud musta pipart
-
1 purk(200 g) vedelat hapukoort
-
2kanamuna
-
1 karp(200 g) kirsstomateid
-
1 dlmusti oliive
-
1 dlsalatijuustukuubikuid
Valmistamisjuhend
Sega rasvaine ja kuivained kausis sõrmede vahel kokku. Lisa muna ja kohupiim ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Rulli tainas kettaks ja vajuta pirukavormi (läbimõõt u 24 cm) põhjale ja äärtesse. Tee nt kahvliga põhja sisse auke.
Prae hakkliha pannil ja maitsesta tomatipüree, oregano, soola ja pipraga. Tõsta jahtuma. Sega kokku hapukoor ja kanamunad. Määri segu taina peale. Tõsta peale hakklihasegu. Tõsta peale kirsstomatid, oliivid ja juustukuubikud. Vajuta täidist allapoole, nii et hapukoore segu katab täidise. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit või kuni pirukas on pealt kuldpruun.
Nipp! Kui soovid, võid selle retsepti järgi teha ka 6 väikest pirukat.