Kõrvitsa-peekonipirukas
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Sealiha, Eelroog, Pearoog

Kõrvitsa-peekonipirukas

8 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Kõrvitsa-peekonipirukat on mõnus pakkuda külalistele koos kerge salati või aedviljasupiga. Piruka võib juba varem valmis küpsetada ja enne serveerimist 200-kraadises ahjus üles soojendada.

Lisa

Koostisosad

  • Põhi:
  • 150 g
    margariini
  • 1 dl
    peenelt riivitud porgandit
  • 3 dl
    nisujahu
  • 1 dl
    kaerahelbeid
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • 0.5 tl
    soola
  • Täidis:
  • 200 g
    peekonit
  • 1
    (300 g) muskaatkõrvits
  • 1 sl
    õli
  • 1
    tšilli
  • 1 tl
    tüümiani
  • 0.2 tl
    soola
  • 150 g
    riivjuustu
  • 2 dl
    crème fraîche´i
  • 2
    kanamuna
  • 0.5 tl
    soola
  • 0.5 tl
    musta pipart
 

Valmistamisjuhend

Tükelda margariin kaussi. Lisa riivitud porgand ja kuivained. Sega kätega ühtlaseks tainaks. Suru tainas pirukavormi (25 x 35 cm) põhjale ja äärtesse. Äärista servad fooliumiga, et tainas küpsetamise ajal üle ääre ei valguks. Pane põhi täidise tegemise ajaks külmkappi. Koori kõrvits ja lõika sisu kuubikuteks. Pane kuubikud ahjuvormi, sega hulka õli, hakitud tšilli, tüümian ja sool. Küpseta kõrvitsakuubikuid 200-kraadises ahjus 25 minutit. Tükelda peekon ja prae pannil krõbedaks. Sega munad crème fraîche'iga. Maitsesta segu soola ja pipraga. Eelküpseta põhja ahjus 200 kraadi juures 12 minutit. Eemalda servade ümbert foolium. Laota kõrvitsakuubikud ja peekonitükid pirukapõhjale. Kalla peale muna-kooresegu. Puista üle riivjuustuga. Küpseta pirukat 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.