Köögivilja-gumbo
Meeldib
0 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Taimetoit, Vegan, Juur- ja köögiviljad, Laktoosivaba, Gluteenivaba, Ei sisald. piimatooteid, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab mett, Pearoog

Köögivilja-gumbo

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 1 sl
    hakitud värsket punet
  • 2 sl
    hakitud värsket koriandrit
  • 2
    küüslauguküünt
  • 1
    jalapeno
  • 4
    kartulit või sama palju bataate
  • 3
    tomatit
  • 2
    maisitõlvikut (külmutatud, konserveeritud või värsket)
  • 425 g
    valgeid ube tomatikastmes
  • 0.5 dl
    tšillikastet
  • 1 sl
    suhkrut või mett
  • 1 dl
    vett
  • 2 tl
    soola
 

Valmistamisjuhend

Koori ja purusta küüslauguküüned. Lõika tšilli pooleks, eemalda seemned ja haki väikesteks tükkideks. Koori kartulid või bataadid ja lõika suurteks kuubikuteks. Poolita tomatid ja eemalda seemned. Lõika maisitõlvikud kolmeks tükiks. Sega kokku küüslauk, hakitud tšilli, oad, tšillikaste, suhkur, vesi, sool ja hakitud ürdid. Tõsta tükeldatud köögiviljad ahjuvormi ning vala üle oaseguga. Aseta vorm ahju ning hauta 200 kraadi juures, kuni kartulitükid on pehmed ehk umbes ½ tundi. Serveeri gumbo't näiteks väherasvaste keedetud lihapallidega.