Liigitus
Kausi-sushi
2 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Maitsva sushi saab valmistada ka kaussi. Kausi-sushi tegemine on lihtne! Paku juurde sojakastet ja wasabi-pastat, kaunista norivetika ribadega.
Koostisosad
- Sushi-riis:
-
2 dlsushi-riisi
-
2.5 dlvett
-
1 slriisiveiniäädikat
-
1 tlsuhkrut
-
0.5 tlsoola
- Maitsestatud lõhe:
-
250 gvärsket lõhet
-
2 slJaapani sojakastet
-
1 slriisiveiniäädikat
-
2 tlwasabi-pastat
-
1 tlseesamiõli
-
0.5 tltšillipastat
-
tükk riivitud värsket ingverit
- Lisaks:
-
1värske avokaado
-
veidikurki
-
1suur porgand
-
2 slseesamiseemneid
Valmistamisjuhend
Loputa riisi külmas vees, kuni loputusvesi muutub selgeks. Pane nõrutatud riis potti ja lisa vesi. Lase keema tõusta. Keeda väiksel kuumusel kaane all umbes 15 minutit. Keetmise ajal ära sega ega tõsta potilt kaant.
Sega riisiveiniäädikat, suhkrut ja soola kausis, kuni suhkur ja sool on täielikult lahustunud. Võta riisipott pliidilt ja lase kaane all 5 minutit jahtuda. Kalla riis madalasse kaussi ja vala hulka äädikasegu, samal ajal puulusikaga hakkivalt segades.
Eemalda lõhetüki küljest nahk ja luud. Lõika lõhefilee sentimeetristeks kuubikuteks. Prae lõhetükke kiiresti pannil, et need saaksid kauni värvi. Sega kausis marinaadi ülejäänud koostisained ja tõsta soojad lõhetükid marinaadi maitsestuma.
Poolita avokaado, eemalda seeme ja tõsta viljaliha lõikelauale. Lõika avokaado viljaliha ja kurk viiludeks. Koori porgand ja lõika ülipeenteks tikkudeks. Tõsta kaussi riisi, aedvilja ja lõhet. Vala peale pisut marinaadi. Kaunista seesamiseemnetega.