Kartuli-kamakaraskid
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Suhkruvaba, Munavaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Eelroog

Kartuli-kamakaraskid

10 tükki
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 5 dl
    hapupiima
  • 25 g
    pärmi
  • 2 sl
    tumedat siirupit
  • 1 tl
    soola
  • 1 pakk
    (85 g) kartulipüreehelbeid
  • 0.5 dl
    margariini
  • 2 dl
    kartulitärklist
  • 2 dl
    nisujahu
 

Valmistamisjuhend

Soojenda hapupiim käesoojaks. Murenda hulka pärm. Lisa siirup, sool, kartulipüreehelbed, rasvaine, kamajahu ja osa nisujahust. Sõtku ühtlaseks tainaks. Jäta ülejäänud jahu küpsetamise ajaks. Lase tainal rätiku all umbes pool tundi kerkida. Puista lauale jahu. Jaga tainas ühesuurusteks tükkideks ning vormi neist ahjuplaadile lamedad karaskid. Lase rätiku all 15 minutit kerkida. Vajuta karaskitesse kahvliga auke. Küpseta 250-kraadises ahjus umbes 12 minutit.