Kardemonisaiad
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Lastepidu, Keskmine valmistusaeg, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Jõulud, Piknik, Magustoit

Kardemonisaiad

30 tükki
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 2.5 dl
    piima
  • 25 g
    (0,5 pulka) pärmi
  • 1 dl
    suhkrut
  • 0.5 tl
    soola
  • 1 tl
    jahvatatud kardemoni
  • 1
    kanamuna
  • 8 dl
    nisujahu
  • 75 g
    margariini
  • Täidis:
  • 75 g
    margariini
  • 1 karp
    (160 g) toorjuustu (Philadelphia)
  • 4 sl
    suhkrut
  • Määrimiseks:
  • 1
    kanamuna
 

Valmistamisjuhend

Soojenda piim käesoojaks. Murenda hulka pärm ning lisa suhkur, sool, kardemon ja muna. Lisa ka osa jahust ning sega ühtlaseks. Sega hulka pehme margariin ja ülejäänud jahu. Sõtku sitkeks tainaks. Lase tainal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida.

Rulli tainas umbes 30 x 60 cm suuruseks leheks. Määri lehele pehme margariin, läbi segatud toorjuust ja suhkur. Keera tainas rulli, jäta ühenduskoht allapoole.

Lõika rullist viltuselt umbes 30 tükki. Tõsta saiakesed, lõikepind allpool, küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kerkima. Lase rätiku all 15 minutit kerkida.

Määri munaga. Küpseta 225-kraadise ahju keskmises osas umbes 10 minutit.