Liigitus
Koostisosad
- Tainas:
-
125 gvõid või margariini
-
3.5 dlnisujahu
-
0.5 tlsoola
-
1muna
-
1 slvett
- Täidis:
-
1 karpšampinjone (200 g)
-
1 pakkpeekonit (140 g)
-
3kanafileed
-
veidi soola
-
veidi musta pipart
-
2 dlkoort
-
2muna
-
5külmutatud spinatikuubikut
Valmistamisjuhend
Sega kokku pehme rasv ja jahu. Lisa sool, muna ja tilk vett ning sega ühtlaseks. Laota tainas rasvaga määritud ahjuvormi (läbimõõduga 24 cm) põhja ja servadele. Torka pirukapõhja augud ning tõsta põhi täidise valmistamise ajaks külmkappi. Puhasta ja haki seened. Lõika peekon kääridega väikesteks tükkideks. Lõika kanafileed kuubikuteks. Prae šampinjone kuival pannil, kuni neist eralduv vedelik on aurustunud. Tõsta seened tulelt. Pruunista pannil peekon ning tõsta tükid majapidamispaberile nõrguma. Pruunista pannil peekonirasvas kanakuubikud ning maitsesta segu soola ja pipraga. Tõsta pann tulelt ning lisa seened ja peekonitükid. Sega koostisosad kokku ning lase segul jahtuda. Sega koor, munad ja sulatatud spinatikuubikud. Kata pirukapõhi kanaseguga ning vala üle koore-munaseguga. Küpseta ahju keskmises osas 200 kraadi juures umbes 35 minutit.