
Liigitus
Kanalasanje
8 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Lasanjes võib kasutada ka kanafileeribasid ja mozzarella\'t. Paku kanalasanjet värske salatiga.
Koostisosad
- Kanakaste:
-
1 purk(300/240 g) artišokisüdamikke soolvees
-
400 gkanafileeribasid
-
1 slõli
-
veidi soola
-
veidi purustatud musta pipart
-
1 tlpunet
-
1sibul
-
2küüslauguküünt
-
1 purk(400 g) purustatud tomateid
-
2 sltomatipastat
- Valge kaste:
-
veidi purustatud valget pipart
-
50 gvõid või margariini
-
4 slnisujahu
-
7 dlpiima
-
veidi soola
- Lisaks:
-
9lasanjeplaati
-
2 pakki(125 g/tk) mozzarella-palle
Valmistamisjuhend
Prae kanafileeribad õlis pruuniks. Maitsesta soola, pipra ja punega. Tõsta kõrvale. Koori ja haki sibul ja küüslauk. Hauta õlis klaasjaks. Lisa purustatud tomatid ja tomatipasta. Keeda kastet 5 minutit. Lase jahtuda. Tükelda artišokid. Lisa kanaliha ja artišokitükid tomatikastmele ja sega läbi. Valmista valge kaste. Sulata teflonkattega kastrulis rasv. Lisa jahu ja sega veidi aega. Lisa piim kahes osas pidevalt segades. Maitsesta soola ja purustatud valge pipraga. Keeda mõni minut. Nõruta mozzarella ja lõika õhukesteks viiludeks. Määri lasanjevorm rasvaga. Kata põhi kana-tomatikastmega, vala üle valge kastmega ning aseta peale mõni viil mozzarella't ja kolm lasanjeplaati. Lisa samamoodi veel paar kihti. Kata viimane kiht ülejäänud mozzarella-viiludega ja valge kastmega. Küpseta ahju alumises osas 200 kraadi juures 30–40 minutit. Tõsta ahjust välja ja kata veidikeseks fooliumiga.