
Liigitus
Koostisosad
-
2kanamuna
-
1 dlsuhkrut
-
3 slkartulitärklist
-
1.5 slkakaopulbrit
-
0.5 tlküpsetuspulbrit
- Täidis:
-
200 gtumedat šokolaadi
-
4 dlvahukoort
Valmistamisjuhend
Valmista esmalt täidis. Tee šokolaad suuremateks tükkideks. Kuumuta 2 dl koorest kastrulis keemiseni. Tõsta kastrul pliidilt, lisa šokolaaditükid ja sega, kuni šokolaad on täiesti sulanud. Lase segul tund aega toasoojas seista. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel kuivained. Sõelu jahusegu munavahu hulka ja sega ettevaatlikult, tõstvate liigutustega. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadise ahju keskosas 5–6 minutit.
Kummuta koogipõhi puhtale küpsetuspaberile ja lase jahtuda. Eemalda ettevaatlikult põhja all olnud paber. Tõsta 1 dl šokolaadisegust glasuuri jaoks teise kaussi. Vahusta ülejäänud koor ja sega tõstvate liigutustega ettevaatlikult ülejäänud šokolaadisegu hulka. Lõika koogipõhi neljaks osaks. Tõsta üks osadest koogialusele. Määri 1/3 šokolaadi-kooresegust tainapõhjale. Tõsta peale teine koogitükk ja korda, kuni kõik kihid on üksteise peal. Määri peale šokolaadiglasuur. Lõika kook ühesuurusteks ruutudeks.