
Liigitus
Koostisosad
- Põhi:
-
150 gmargariini
-
4 dltäisteranisujahu (või jämedat nisujahu)
-
1 tlküpsetuspulbrit
-
0.5 tlsoola
-
1 purk(200 g) vedelat hapukoort
- Täidis:
-
1punane paprika
-
1roheline või kollane paprika
-
1küüslauguküüs
-
2 slõli
-
soola
-
1 purk(300 g) kivita oliive
-
2 dlköögikoort
-
200 gcrème fraîche´i
-
2kanamuna
-
1 tlrosmariini
-
purustatud musta pipart
-
100 griivjuustu
Valmistamisjuhend
Valmista põhja jaoks tainas. Sega küpsetuspulber ja sool jahu hulka ning sega jahu sõrmede vahel margariinitükkidega kokku. Lisa hapukoor ning sega kiiresti ühtlaseks tainaks.
Tee käed jahuseks ja vajuta tainas võiga määritud vormi (läbimõõt 24–25 cm) põhjale ja äärtesse.
Loputa ja poolita paprikad, eemalda seemned ja lõika paprikad kuubikuteks. Koori ja haki küüslauguküüned. Kuumuta paprikakuubikud ja hakitud küüslauk õlis pehmeks. Maitsesta vähese soolaga. Nõruta oliivid ja haki peenemaks.
Sega kokku köögikoor ja crème fraîche, munad, rosmariin ja pipar.
Laota kuumutatud paprikasegu ja oliivitükid tainapõhjale. Kalla koore-munasegu täidise peale. Raputa peale riivjuust. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit või kuni täidis on hüübinud ja pind saab kauni värvi.