Jogurti-pähklikuklid
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Piimatooted, Taimetoit, Munavaba, Keskmine raskusaste, Varu aega, Sisaldab piima, Sisaldab pähkleid, Sisaldab laktoosi, Eelroog

Jogurti-pähklikuklid

20 tükki
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Kasuta maitsestamata jogurtit küpsetamiseks. Lisaks jogurtile sobivad kuklitainasse hästi ka pähklid. Küpseta kukleid esmalt 250-kraadises ahjus 5 minutit, seejärel 175-kraadises umbes 10 minutit. Vaata jogurti-pähklikuklite õpetust!

Lisa

Koostisosad

  • 2 dl
    maitsestamata jogurtit
  • 3 dl
    keevat vett
  • 50 g
    pärmi
  • 2 sl
    siirupit
  • 1 tl
    soola
  • 2 tl
    apteegitilli
  • 12 dl
    saiajahu
  • 1 dl
    õli
  • 2 dl
    pähkleid
 

Valmistamisjuhend

Mõõda jogurt kaussi ja vala peale keev vesi. Lahusta pärm käesoojas vedelikus. Sega hulka siirup, sool ja uhmris purustatud apteegitill. Purusta pähklid ja lisa segule. Lisa hulka nii palju saiajahu, et saad sitke taina. Lisa õli ja ülejäänud jahu ning sega ühtlaseks. Kata tainas rätikuga ja lase 45 minutit kerkida.

Vormi tainast jahusel laual paar kangi. Lõika kangid ühesuurusteks tükkideks. Veereta tükid kukliteks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lase rätiku all 15 minutit kerkida. Esmalt küpseta 250-kraadises ahjus 5 minutit. Keera temperatuur 175 kraadi peale ja küpseta veel umbes 8 minutit, kuni kuklid on küpsed.