Itaaliapärane pikkpoiss
Meeldib
2 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab liha, Sealiha, Veiseliha, Itaalia, Pearoog

Itaaliapärane pikkpoiss

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 400 g
    hakkliha
  • 1 dl
    piima
  • 3 sl
    riivsaia
  • 1
    muna
  • 1 dl
    riivitud parmesani
  • 2 sl
    hakitud basiilikut või peterselli
  • 1
    küüslauguküüs
  • 0.5 tl
    soola
  • Lisaks:
  • 1 purk
    (200 g) passeeritud tomatit
  • 2 sl
    tomatipastat
  • 0.5 tl
    suhkrut
  • veidi soola
  • veidi purustatud musta pipart
  • 1 dl
    riivjuustu
 

Valmistamisjuhend

Sega kokku piim, riivsai, muna ja riivitud parmesan. Lase 5 minutit paisuda. Lisa hakkliha, hakitud ürdid, riivitud küüslauk ja sool. Sega ühtlaseks massiks. Vormi taignast märgade kätega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ovaalne pikkpoiss.

Sega kausis passeeritud tomat, tomatipüree ja maitseained. Vala pikkpoisi peale. Puista üle riivjuustuga. Küpseta 200-kraadise ahju alumises osas umbes 25 minutit.