Iirisepontšikud
Meeldib
2 1
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Sõbrapäev, Lastepidu, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab muna

Iirisepontšikud

40 tükki
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Pontšikutaigen:
  • 2.5 dl
    piima
  • 25 g
    pärmi
  • 1 dl
    suhkrut
  • 0.5 tl
    soola
  • 1
    kanamuna
  • 1.5 tl
    kardemoni
  • 8.5 dl
    nisujahu
  • 100 g
    võid või margariini
  • Küpsetamiseks:
  • 1
    praadimis- või frittimisõli
  • Glasuur:
  • 1.5 dl
    suhkrut
  • Täidis:
  • 1
    kotitäis (169 g) iirisekomme
  • 1 dl
    vahukoort
 

Valmistamisjuhend

Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa suhkur, sool ja muna. Seda hulka 2 dl jahu. Sega hulka pehme või ja ülejäänud jahu, sõtku veidi. Pane taigen sooja kohta rätiku alla kerkima, kuni see on paisunud kahekordseks.

Vormi taignast rull ja jaga kaheksaks tükiks. Lõika tükid viieks. Vormi neist väikesed pallikesed. Tõsta pallikesed ahjuplaadile kerkima.

Soojenda malmpotis õli. Õli on piisavalt kuum, kui väike leivatükk läheb paari minuti jooksul pruuniks. Küpseta potis korraga 5-6 pontšikut, paar minutit. Pööra pontšikuid küpsetamise ajal.

Tõsta pontšikud veidikeseks majapidamispaberile nõrguma. Raputa pontšikutele suhkrut.

Võta kommid paberist välja ja lõika need pooleks. Lase koor keema, lisa kommid ja keeda madalal temperatuuril pidevalt segades 5-10 minutit, kuni segu on ühtlane.

Lase segul 10–15 minutit jahtuda. Pane täidis tordipritsi sisse ja pressi väike kogus täidist pontšikute sisse.