Hõõguv apelsinikook
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Jõulud, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab tsitruseid

Hõõguv apelsinikook

12 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

 

Imeliselt hõõguvatooniline aepslinikook toob päikese ka kõige hallimasse talveilma!

Lisa

Koostisosad

  • 100 g
    võid
  • 4.5 dl
    nisujahu
  • 2 tl
    küpsetuspulbrit
  • 2 tl
    vanillisuhkrut
  • 3
    kanamuna
  • 4 dl
    suhkrut
  • 0.5
    apelsini riivitud koor
  • 1 dl
    apelsinimahla
  • Glasuur:
  • 100 g
    võid
  • 4 dl
    tuhksuhkrut
  • 1 sl
    apelsinimahla
  • 0.5
    apelsini riivitud koor
  • Määrimiseks võid ja riivsaia
 

Valmistamisjuhend

Määri lahtikäiva põhjaga vorm (läbimõõt 24 cm) võiga ja raputa riivsaiaga üle. Sulata või ja lase jahtuda. Sega omavahel kuivained. Vahusta munad ja suhkur. Lisa vahule vaheldumisi kuivained ja sulavõi. Lisa hulka apelsini riivitud koor ja mahl. Sega ühtlaseks massiks. Vala segu vormi. Küpseta ahjus alumisel tasandil 175 kraadi juures umbes tund aega. Kui kook tuleb vormi äärtest lahti, on see märk, et kook on valmis. Võid kontrollida küpsust ka tikuga, s.t kook on valmis, kui taigen ei jää tiku külge kinni. Lase koogil enne väljavõtmist pool tundi vormi sees resti peal jahtuda. Keera kook tagurpidi, eemalda vorm ja lase korralikult maha jahtuda. Valmista glasuur. Vahusta kausis rasvaine. Sõelu hulka tuhksuhkrut. Lisa apelsinimahl ja riivitud koor. Sega glasuur valmis. Vajadusel lisa tuhksuhkrut või apelsinimahla. Määri glasuur jahtunud koogi peale.