Liigitus
Hõõguv apelsinikook
12 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Imeliselt hõõguvatooniline aepslinikook toob päikese ka kõige hallimasse talveilma!
Koostisosad
-
100 gvõid
-
4.5 dlnisujahu
-
2 tlküpsetuspulbrit
-
2 tlvanillisuhkrut
-
3kanamuna
-
4 dlsuhkrut
-
0.5apelsini riivitud koor
-
1 dlapelsinimahla
- Glasuur:
-
100 gvõid
-
4 dltuhksuhkrut
-
1 slapelsinimahla
-
0.5apelsini riivitud koor
-
Määrimiseks võid ja riivsaia
Valmistamisjuhend
Määri lahtikäiva põhjaga vorm (läbimõõt 24 cm) võiga ja raputa riivsaiaga üle. Sulata või ja lase jahtuda. Sega omavahel kuivained. Vahusta munad ja suhkur. Lisa vahule vaheldumisi kuivained ja sulavõi. Lisa hulka apelsini riivitud koor ja mahl. Sega ühtlaseks massiks. Vala segu vormi. Küpseta ahjus alumisel tasandil 175 kraadi juures umbes tund aega. Kui kook tuleb vormi äärtest lahti, on see märk, et kook on valmis. Võid kontrollida küpsust ka tikuga, s.t kook on valmis, kui taigen ei jää tiku külge kinni. Lase koogil enne väljavõtmist pool tundi vormi sees resti peal jahtuda. Keera kook tagurpidi, eemalda vorm ja lase korralikult maha jahtuda. Valmista glasuur. Vahusta kausis rasvaine. Sõelu hulka tuhksuhkrut. Lisa apelsinimahl ja riivitud koor. Sega glasuur valmis. Vajadusel lisa tuhksuhkrut või apelsinimahla. Määri glasuur jahtunud koogi peale.