Liigitus
Hommikupirukas
8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Peekonit ja muna sisaldav toitev hommikupirukas valmib kergesti valmis lehttainast ja sobib hästi näiteks lõunaooteks. Kaunista peekonipirukas paprika ja rukolaga.
Koostisosad
-
1suur leht lehttainast (600 g)
- Täidis:
-
1 purk(150 g) crème fraîche'i
-
1 pakk(170 g) peekonit
-
7kanamuna
-
purustatud musta pipart
- Lisaks:
-
1punane paprika
-
rukolat
Valmistamisjuhend
Küpseta pirukat 200-kraadise ahju alumises osas umbes 25 minutit. Tükelda paprika ja raputa piruka peale. Kaunista rukolaga.
Sulata tainas. Rulli tainas suuremaks, umbes 28 x 38 cm suuruseks leheks. Tõsta tainaleht tainarulli abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee kahvliga taina sisse augud. Määri tainapõhjale crème fraîche.
Lõika peekon väikesteks tükkideks ja prae kuumal pannil krõbedaks. Jaota peekonitükid pirukale. Löö piruka peale munad lahti nii, et rebud jäävad terveks. Maitsesta vähese musta pipraga.