Hommikupirukas
Meeldib
8 4
Sobib mulle
50%


Liigitus

Suhkruvaba, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Sisaldab sealiha, Sisaldab liha, Sealiha, Pearoog

Hommikupirukas

8 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Peekonit ja muna sisaldav toitev hommikupirukas valmib kergesti valmis lehttainast ja sobib hästi näiteks lõunaooteks. Kaunista peekonipirukas paprika ja rukolaga.

Lisa

Koostisosad

  • 1
    suur leht lehttainast (600 g)
  • Täidis:
  • 1 purk
    (150 g) crème fraîche'i
  • 1 pakk
    (170 g) peekonit
  • 7
    kanamuna
  • purustatud musta pipart
  • Lisaks:
  • 1
    punane paprika
  • rukolat
 

Valmistamisjuhend

Küpseta pirukat 200-kraadise ahju alumises osas umbes 25 minutit. Tükelda paprika ja raputa piruka peale. Kaunista rukolaga.

Sulata tainas. Rulli tainas suuremaks, umbes 28 x 38 cm suuruseks leheks. Tõsta tainaleht tainarulli abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee kahvliga taina sisse augud. Määri tainapõhjale crème fraîche.

Lõika peekon väikesteks tükkideks ja prae kuumal pannil krõbedaks. Jaota peekonitükid pirukale. Löö piruka peale munad lahti nii, et rebud jäävad terveks. Maitsesta vähese musta pipraga.