Liigitus
Hiiglaslikud šokolaadibeseed
6 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Magus, krõbe ja seest pehme besee on paljude lemmikmaiustus. Beseed on lihtne ka ise teha. Vaata tumedat šokolaadi sisaldavate hiigelbeseede õpetust. Hoia valmis beseesid tihedalt suletud anumas kuivas kohas.
Koostisosad
-
3munavalget
-
0.5 tlsoola
-
0.5 tlvalgeveiniäädikat
-
2 dlsuhkrut
- Lisaks:
-
100 gtumedat šokolaadi
Valmistamisjuhend
Vahusta munavalged ja sool kergeks vahuks. Sega hulka äädikas ning lisa vähehaaval suhkrut, vahustamist jätkates. Vahusta kõvaks vahuks. Sulata 1/3 šokolaaditükkidest mikrolaineahjus. Sega šokolaad kergelt vahu hulka, nii et vaht jääb triibuline.
Tee lusika või koogipritsiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile suured kuhjad. Küpseta 100-kraadises ahjus 1,5 tundi. Lülita ahi välja ja jäta ahjuuks pisut praokile. Lase beseedel järelsoojuses korralikult kuivada. Sulata ülejäänud šokolaad ja vala triipudena beseede peale.