Liigitus
Hallitusjuustu-pähklisaiad
18 tükki
Varu aega
Keskmine raskusaste
” Magussoolased saiad maitsevad hästi nii tee kui glögi kõrvale.
Koostisosad
-
50 gpärmi
-
5 dlpiima
-
2kanamuna
-
2 dlsuhkrut
-
2 tlsoola
-
0.5 sl(1/2 sl) kardemoni
-
16 dlnisujahu
-
3 dlmandlijahu
-
200 gvõid
- Täidis:
-
2 pakki(300 g) sinihallitusjuustu
-
250 gkivita datleid
-
4 slvedelat mett
-
200 gpähklisegu
-
4 dlvedelat hapukoort
- Määrimiseks:
-
1muna
Valmistamisjuhend
Sulata ja jahuta või. Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa munad, suhkur, sool, kardemon, mandlijahu ja pool nisujahust. Sega ühtlaseks. Sõtku taina hulka vähehaaval kogu jahu, välja arvatud 2 dl. Lisa sulavõi ja sõtku hästi läbi. Lisa ka ülejäänud 2 dl jahu ja sõtku tainas sitkeks. Lase tainal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida, s.t umbes 1 tund. Sega pakk murendatud sinihallitusjuustu hapukoore hulka. Tükelda datlid ja pähklid. Rulli tainas jahusel laual kaheks 60 x 30 cm suuruseks leheks. Määri tainalehtedele juustu-hapukooresegu ja raputa peale pähklid, datlid ja ülejäänud murendatud sinihallitusjuust. Nõruta peale mett. Keera tainalehed pikast küljest alustades rulliks. Jäta ühendusjoon allapoole. Lõika rullidest terava noaga kolmnurkseid tükke. Tõsta tükid püsti nii, et kitsam osa jääb ülespoole. Vajuta kitsast kohta sõrmega laua suunas. Lase saiakestel rätiku all 20 minutit kerkida. Määri lahtiklopitud munaga. Küpseta 200-kraadise ahju keskosas umbes 15 minutit.