Hakklihalasanje
Meeldib
3 3
Sobib mulle
50%


Liigitus

Keeruline valmistada, Varu aega, Pastatoidud, Sisaldab piima, Sisaldab liha, Sealiha, Veiseliha, Itaalia, Pearoog

Hakklihalasanje

4 portsjonit
Varu aega
Keeruline valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 250 g
    lasanjeplaate
  • Hakklihakaste:
  • 450 g
    hakkliha
  • 1
    sibul
  • 1
    värske porgand
  • 1.5 sl
    sojakastet
  • 3
    küüslauguküünt
  • 0.5 tl
    soola
  • 400 g
    purustatud tomateid
  • 1 sl
    suhkrut
  • 0.2 tl
    purustatud musta pipart
  • 0.5 tl
    kuivatatud tüümiani
  • 1
    lihapuljongikuubik
  • Praadimiseks:
  • õli
  • Juustukaste:
  • 25 g
    margariini või võid
  • 0.5 dl
    nisujahu
  • 6 dl
    piima
  • 1 tl
    soola
  • 0.2 tl
    valget pipart
  • jahvatatud muskaatpähklit
  • 100 g
    riivjuustu
  • Katteks:
  • 50 g
    riivjuustu
 

Valmistamisjuhend

Puista lasanje üle riivjuustuga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 45–50 minutit, kuni lasanje on valmis. Küpsetamise lõpu poole võib vormi vajadusel liigse pruunistumise vältimiseks katta fooliumiga.

Pruunista pannil hakkliha ning hakitud sibul ja küüslauk. Lisa viilutatud ja tükeldatud porgand ning kastme ülejäänud koostisosad. Hauta umbes 10 minutit.

Sulata kastme valmistamiseks potis õli, lisa jahu. Kuumuta pidevalt segades keemiseni. Lisa pidevalt segades vähehaaval piim ja keeda mõõdukal temperatuuril mõni minut, kuni kaste on paksenenud. Lisa riivjuust ja maitsesta.

Kata lasanjevormi põhi õhukese hakklihakastmekihiga. Tõsta ahjuvormi vaheldumisi kihtidena lasanjeplaate, hakklihakastet ja juustukastet. Viimane kiht lao lasanjeplaatidest ja kata need juustukastmega.