
Liigitus
Koostisosad
-
250 glasanjeplaate
- Hakklihakaste:
-
450 ghakkliha
-
1sibul
-
1värske porgand
-
1.5 slsojakastet
-
3küüslauguküünt
-
0.5 tlsoola
-
400 gpurustatud tomateid
-
1 slsuhkrut
-
0.2 tlpurustatud musta pipart
-
0.5 tlkuivatatud tüümiani
-
1lihapuljongikuubik
- Praadimiseks:
-
õli
- Juustukaste:
-
25 gmargariini või võid
-
0.5 dlnisujahu
-
6 dlpiima
-
1 tlsoola
-
0.2 tlvalget pipart
-
jahvatatud muskaatpähklit
-
100 griivjuustu
- Katteks:
-
50 griivjuustu
Valmistamisjuhend
Puista lasanje üle riivjuustuga ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 45–50 minutit, kuni lasanje on valmis. Küpsetamise lõpu poole võib vormi vajadusel liigse pruunistumise vältimiseks katta fooliumiga.
Pruunista pannil hakkliha ning hakitud sibul ja küüslauk. Lisa viilutatud ja tükeldatud porgand ning kastme ülejäänud koostisosad. Hauta umbes 10 minutit.
Sulata kastme valmistamiseks potis õli, lisa jahu. Kuumuta pidevalt segades keemiseni. Lisa pidevalt segades vähehaaval piim ja keeda mõõdukal temperatuuril mõni minut, kuni kaste on paksenenud. Lisa riivjuust ja maitsesta.
Kata lasanjevormi põhi õhukese hakklihakastmekihiga. Tõsta ahjuvormi vaheldumisi kihtidena lasanjeplaate, hakklihakastet ja juustukastet. Viimane kiht lao lasanjeplaatidest ja kata need juustukastmega.