
Liigitus
Koostisosad
-
5 dlpiima
-
25 gvärsket pärmi
-
2 tlpsülliumi
-
1.5 dlroosuhkrut
-
2 slkardemoni
-
7.5 dlgluteenivaba jahusegu
-
1 dlsulavõid
- Määrimiseks:
-
1muna
- Glasuur:
-
3 dlmaasikamaitselist tuhksuhkrut
-
tilk vett (lisa vähehaaval)
-
värvilisi nonparelle
- Lisaks:
-
10suurt muffinivormi
Valmistamisjuhend
Soojenda piim käesoojaks. Lahusta selles pärm. Lisa psüllium ning lase umbes kümme minutit paisuda. Lisa roosuhkur, kardemon ja gluteenivaba jahusegu. Sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Sõtku hulka sulavõi.
Vormi jahuste käte vahel tainast kang ning jaga see kümneks ühesuuruseks tükiks. Vajuta tükid suurtesse muffinivormidesse ümmargusteks kuklikesteks.
Lase soojas kohas rätiku all umbes 30 minutit kerkida. Määri munaga ja küpseta 200–225-kraadises ahjus umbes 15 minutit.
Lisa maasikamaitselisele tuhksuhkrule vähehaaval vett ja sega, kuni saad paksu pasta. Vala pasta soojadele kuklitele. Puista peale värvilisi nonparelle.
Maitsevad kõige paremini soojalt!
Vihje! Osa kuklitest võid ilma glasuurita sügavkülmutada ja neid hiljem kasutada.