Gluteenivabad maasikakuklid
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Piknik, Lihavõtted, Gluteenivaba, Sünnipäev, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna

Gluteenivabad maasikakuklid

10 tükki
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 5 dl
    piima
  • 25 g
    värsket pärmi
  • 2 tl
    psülliumi
  • 1.5 dl
    roosuhkrut
  • 2 sl
    kardemoni
  • 7.5 dl
    gluteenivaba jahusegu
  • 1 dl
    sulavõid
  • Määrimiseks:
  • 1
    muna
  • Glasuur:
  • 3 dl
    maasikamaitselist tuhksuhkrut
  • tilk vett (lisa vähehaaval)
  • värvilisi nonparelle
  • Lisaks:
  • 10
    suurt muffinivormi
 

Valmistamisjuhend

Soojenda piim käesoojaks. Lahusta selles pärm. Lisa psüllium ning lase umbes kümme minutit paisuda. Lisa roosuhkur, kardemon ja gluteenivaba jahusegu. Sega kiiresti ühtlaseks tainaks. Sõtku hulka sulavõi.

Vormi jahuste käte vahel tainast kang ning jaga see kümneks ühesuuruseks tükiks. Vajuta tükid suurtesse muffinivormidesse ümmargusteks kuklikesteks.

Lase soojas kohas rätiku all umbes 30 minutit kerkida. Määri munaga ja küpseta 200–225-kraadises ahjus umbes 15 minutit.

Lisa maasikamaitselisele tuhksuhkrule vähehaaval vett ja sega, kuni saad paksu pasta. Vala pasta soojadele kuklitele. Puista peale värvilisi nonparelle.

Maitsevad kõige paremini soojalt!

Vihje! Osa kuklitest võid ilma glasuurita sügavkülmutada ja neid hiljem kasutada.