Gluteenivaba kapsapirukas
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Eelroog

Gluteenivaba kapsapirukas

8 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • Täidis:
  • 1 kg
    kapsast
  • 1
    suur sibul
  • 3 sl
    võid
  • 2.5 sl
    siirupit
  • 1 sl
    aedviljakastme põhja
  • 2 tl
    majoraani
  • 0.5 tl
    musta pipart
  • 1.5 tl
    soola
  • Tainas:
  • 250 g
    toasooja võid
  • 250 g
    kohupiima
  • 2.5 dl
    gluteenivaba jahusegu
  • 2 dl
    tatrajahu
  • 2 tl
    küpsetuspulbrit
  • Määrimiseks:
  • 1
    kanamuna
  • seesamiseemneid
 

Valmistamisjuhend

Viiluta kapsas, tükelda sibul. Sulata või näiteks suures vokis või pannil. Kuumuta pannil kapsast, lisa ülejäänud ained ja lase pehmeks haududa. Sega kokku või ja kohupiim. Lisa mõlemad jahud ja nende hulka segatud küpsetuspulber. Sega tainas kiiresti ühtlaseks. Vajuta lamedaks, mähi küpsetuspaberisse ja lase pool tundi külmikus seista. Rulli tainas küpsetuspaberi peal kaheks nelinurkseks leheks. Määri ühele lehele täidis. Ära servadesse täidist pane. Tõsta peale teine tainaleht ja vajuta servad kahvliga kinni. Torgi pirukat veel siit-sealt kahvliga. Määri munaga ja raputa pinnale seemned. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.