Mustsõstrapirukad
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Jõulud, Marjad, Suvi, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Keskmine valmistusaeg, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab teravilja, Sisaldab muna

Mustsõstrapirukad

12 tükki
Keskmine valmistusaeg
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 200 g
    margariini
  • 1 dl
    suhkrut
  • 1
    kanamuna
  • 3 dl
    sepikujahu
  • 0.8 dl
    kaerakliisid
  • 1 tl
    küpsetuspulbrit
  • Täidis:
  • 200 g
    külmutatud mustsõstraid
  • 4 sl
    suhkrut
  • 2 sl
    kartulitärklist
 

Valmistamisjuhend

Vahusta pehme margariin ja suhkur. Sega hulka muna. Sega omavahel kokku jahu, kaerakliid ja küpsetuspulber. Sega need taina hulka. Mähi tainas toidukilesse ja tõsta pooleks tunniks külmkappi.

Rulli tainas jahusel laual umbes poole sentimeetri paksuseks leheks. Lõika küpsisevormi või joogiklaasiga tainast kettad (läbimõõt u 8 cm). Jäta osa tainast kaante jaoks.

Vajuta kettad määritud muffinivormide põhjale ja servadele. Sega kausis kokku pooleldi sulanud marjad, suhkur ja kartulitärklis. Tõsta segu muffinivormidesse.

Vajuta ülejäänud tainast pisut väiksemaid (läbimõõt u 6 cm) kettaid pirukate kaaneks. Küpseta pirukaid 200-kraadise ahju keskmises osas umbes 20 minutit. Enne vormist väljavõtmist lase pirukatel jahtuda.