Marineeritud juustu-oliivisegu
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Taimetoit, Juur- ja köögiviljad, Gluteenivaba, Suhkruvaba, Munavaba, Suvi, Sünnipäev, Lihtne valmistada, Kiire valmistada, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Sisaldab tsitruseid, Itaalia, Vahemere, Euroopa, Eelroog

Marineeritud juustu-oliivisegu

4 portsjonit
Kiire valmistada
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 250 g
    juustu (nt fetajuust või kitsejuust)
  • 1 purk
    (350 ml) oliive
  • Marinaad:
  • 2 dl
    külmpressi oliiviõli
  • 2 sl
    tumedat palsamiveiniäädikat
  • 1
    sidruni peenelt riivitud koor
  • 1 sl
    sidrunimahla
  • 1 tl
    suhkrut
  • 1 tl
    kuivatatud rosmariini
  • 1.5
    küüslauguküünt
 

Valmistamisjuhend

Lõika juust soovitud suurusega viiludeks või tükkideks. Tõsta juustutükid puhtasse purki või karpi. Nõruta oliivid ja tõsta need juustu peale. Sega kausis kokku marinaadi koostisosad ja kalla marinaad juustu ja oliivide peale. Kata kaanega ja lase külmikus vähemalt üks öö või paar ööpäeva maitsestuda. Marineerimise ajal loksuta purki paar korda. Paku eelroaks krõbeda koorega saia juurde. Vihje! Maitsvasse õlimarinaadi on mõnus saia kasta.