
Meeldib
0
0
Sobib mulle
50%
Liigitus
Koostisosad
-
5 dlvett või piima
-
1 tlkuivatatud estragoni
-
1 dloliiviõli (võid proovida ka maitseõli)
-
1.5 tlürdisoola
-
1 dlröstitud piiniaseemneid (või kõrvitsaseemneid vms)
-
2 dlnisukliisid
-
8 dlnisujahu
-
2 pakkikuivpärmi või 25 g värsket pärmi
Valmistamisjuhend
Soojenda vedelik käesoojaks. Kui kasutad kuivpärmi, võib vedelik olla kuumem kui 42 kraadi. Kui kasutad värsket pärmi, lahusta see käesoojas vedelikus. Lisa sool, estragon, oliiviõli, ürdisool, röstitud seemned ning nisukliide ja kuivpärmiga kokku segatud nisujahu. Sõtku tainas ühtlaseks ja lase kahekordseks kerkida. Sõtku tainast õhumullid välja ja pane küpsetusvormi. Kata rätikuga ja lase soojas kohas kerkida.
Küpseta 200-kraadise ahju keskmises osas 20–30 minutit või kuni pind on krõbe ja pruunikas.
Kummuta leib vormist välja ja paku kohe.