Liigitus
Koostisosad
-
400 gkülmutatud muretaigent
-
1.5küpset mangot
-
400 gkonservmangot
-
1 dlsidrunimahla
-
1sidruni riivitud koor
-
2 slmaisitärklist
-
0.5 dlsuhkrut
-
3munakollast
-
50 gvõid
- Besee:
-
3munavalget
-
6 slsuhkrut
Valmistamisjuhend
Kata lahtikäiva vormi põhi (läbimõõt 24-25 cm) küpsetuspaberiga. Rulli sulanud taigen selliseks, et see katab vormi põhja ja ääred. Suru taigen vormi põhja ja äärtele. Kata taignaääred kahekordse fooliumiribaga, et äär ei hakkaks küpsetamise ajal ära vajuma. Küpseta põhja ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minutit. Eemalda fooliumiriba ja küpseta veel umbes 10 minutit.
Püreesta saumikseriga konservmango koos leemega. Vala segu potti. Lisa sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor, maisitärklis, suhkur ning munakollased. Kuumuta segu madalal tulel kuni keemiseni ja lase veidi haududa, kuni see pakseneb kissellilaadseks. Tõsta pliidilt maha. Lisa või.
Koori ja lõika mango kuubikuteks. Lisa kissellile. Vala täidis vormi sisse põhja peale.
Vahusta munavalge tugevaks vahuks, lisa vähehaaval ja pidevalt segades suhkur. Tõsta lusikaga besee kisselli pinnale. Küpseta ahjus 200 kraadi juures seni, kuni besee on kergelt pruunikas.