
Liigitus
Broilerivardad ja satay-kaste
4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada
” Valmista broilerivardad kas röstides või grillides ning paku nende juurde maitserohket satay-kastet. Indoneesiast pärit satay-kaste sisaldab mh soolapähkleid, kookospiima ja karripastat. Kui kasutad puidust grillvardaid, leota neid enne grillimist vees umbes 30 minutit.
Koostisosad
-
300 gõhukesi broilerilihatükke
- Marinaad:
-
2 slrapsiõli
-
3 sllaimimahla
-
2 slsojakastet
-
1 tlfariinsuhkrut
-
0.5 tlkurkumit
-
1 tljahvatatud koriandrit
- Satay-kaste:
-
2 dlsoolatud maapähkleid
-
2 dlkookospiima
-
2 tlpunast karripastat
-
1 slfariinsuhkrut
-
1laimi mahl
-
1 tlriivitud ingveri
-
1purustatud küüslauguküüs
-
soola
- Lisaks:
-
grillvardaid
Valmistamisjuhend
Lõika broileriliha pikkupidi ribadeks. Sega valmis maitsekaste ja lase ribadel selles paar tundi maitsestuda. Kuivata broileriribad ja lüki puidust grillvarrastele. Küpseta vardaid kas grillides või pliidi peal grillpannil röstides. Raputa valmis varrastele pisut soola ja pipart.
Valmista kaste. Jahvata pähklid. Kuumuta karripastat, ingverit ja küüslauku kiiresti tilgas õlis. Lisa kookospiim ja pähklid. Kuumuta veidi, segades. Maitsesta laimimahla ja näpuotsatäie soolaga. Paku kastet varraste juurde.