Broilerivardad ja satay-kaste
Meeldib
1 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Piknik, Grill, Juur- ja köögiviljad, Suvi, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab linnuliha, Sisaldab liha, Linnuliha, Eelroog, Pearoog

Broilerivardad ja satay-kaste

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

 

Valmista broilerivardad kas röstides või grillides ning paku nende juurde maitserohket satay-kastet. Indoneesiast pärit satay-kaste sisaldab mh soolapähkleid, kookospiima ja karripastat. Kui kasutad puidust grillvardaid, leota neid enne grillimist vees umbes 30 minutit.

Lisa

Koostisosad

  • 300 g
    õhukesi broilerilihatükke
  • Marinaad:
  • 2 sl
    rapsiõli
  • 3 sl
    laimimahla
  • 2 sl
    sojakastet
  • 1 tl
    fariinsuhkrut
  • 0.5 tl
    kurkumit
  • 1 tl
    jahvatatud koriandrit
  • Satay-kaste:
  • 2 dl
    soolatud maapähkleid
  • 2 dl
    kookospiima
  • 2 tl
    punast karripastat
  • 1 sl
    fariinsuhkrut
  • 1
    laimi mahl
  • 1 tl
    riivitud ingveri
  • 1
    purustatud küüslauguküüs
  • soola
  • Lisaks:
  • grillvardaid
 

Valmistamisjuhend

Lõika broileriliha pikkupidi ribadeks. Sega valmis maitsekaste ja lase ribadel selles paar tundi maitsestuda. Kuivata broileriribad ja lüki puidust grillvarrastele. Küpseta vardaid kas grillides või pliidi peal grillpannil röstides. Raputa valmis varrastele pisut soola ja pipart.

Valmista kaste. Jahvata pähklid. Kuumuta karripastat, ingverit ja küüslauku kiiresti tilgas õlis. Lisa kookospiim ja pähklid. Kuumuta veidi, segades. Maitsesta laimimahla ja näpuotsatäie soolaga. Paku kastet varraste juurde.