Bouillabaisse ja aioli
Meeldib
1 2
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab kala, Laktoosivaba, Ei sisald. piimatooteid, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Sisaldab teravilja, Sisaldab muna, Sisaldab tsitruseid, Sisaldab mereande, Kala, Koorikloomad, Pearoog

Bouillabaisse ja aioli

6 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 300 g
    lõhet
  • 300 g
    koha
  • 1
    sidruni mahl
  • 2 sl
    oliiviõli
  • 2
    küüslauguküünt
  • 1
    sibul
  • tükk porrulauku
  • 2
    suurt porgandit
  • 2
    lehtselleri vart
  • 0.2 g
    safranit
  • 8 dl
    kalapuljongit
  • 2 dl
    valget veini
  • 2 sl
    tomatipastat
  • 1 tl
    tüümiani
  • 0.5 tl
    soola
  • 0.5 tl
    Cayenne'i pipart
  • 1 purk
    (200/120 g) karpe soolavees
  • Lisaks:
  • röstitud saiaviile
  • Aioli ehk küüslaugumajonees:
  • 1
    küüslauguküüs
  • 1
    munakollane
  • 1 sl
    sidrunimahla
  • 0.5 tl
    soola
  • purustatud musta pipart
  • 1.5 dl
    oliiviõli
 

Valmistamisjuhend

Valmista aioli. Sega elektrimikseri või saumikseriga küüslauguküüs, munakollane, sidrunimahl ja maitseained. Lisa tilkhaaval õli, samal ajal mikserdades. Kui kaste pakseneb, lisa peene joana ülejäänud õli. Tükelda kalad ja maitsesta sidrunimahlaga. Peenesta sibulad, tükelda porru, porgandid ja sellerid. Kuumuta neid poti põhjas õlis. Lisa safran ja sega korraks. Vala peale kalapuljong ja valge vein. Keeda umbes 5 minutit. Lisa kalatükid, tomatipüree ja ülejäänud maitseained. Lase mõni minut vaikselt keeda. Lisa nõrutatud karbid. Paku suppi röstitud saiaviilude ja aioliga.