Bostoni sai aprikoosidega
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Magustoit, Jõulud, Sünnipäev, Keskmine raskusaste, Varu aega, Lastepidu, Isadepäev, Emadepäev, Sisaldab piima, Sisaldab teravilja, Sisaldab laktoosi, Sisaldab muna, Ameerika

Bostoni sai aprikoosidega

2 tükki
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 5 dl
    piima
  • 50 g
    pärmi
  • 1 tl
    soola
  • 2 dl
    suhkrut
  • 1 sl
    jahvatatud kardemoni
  • 14 dl
    nisujahu
  • 200 g
    margariini
  • Täidis:
  • 200 g
    maitsestamata toorjuustu
  • 1 dl
    suhkrut
  • 2 tl
    vanillisuhkrut
  • 200 g
    pehmeid aprikoose
  • Määrimiseks:
  • 1
    kanamuna
  • Peale panemiseks:
  • pärlsuhkrut
 

Valmistamisjuhend

Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa sool, suhkur ja kardemon. Sega hulka tubli pool jahu kogusest. Vahusta mõnda aega. Sega hulka pehme ja toasoe rasvaine ning vähehaaval ülejäänud jahu. Sõtku taigent, kuni rasvaine on täiesti segunenud ja taigen tuleb ilusti käte küljest lahti. Lase taignal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida. Rulli taigen kaheks ristkülikuks. Määri peale toorjuust ja raputa suhkrut, vanillisuhkrut ning kääridega tükeldatud aprikoosid. Vormi ristkülikutest tihedad rullid. Lõika rullid kaheksaks. Aseta tükid püstiselt kahte võiga määritud lahtikäivasse koogivormi. Lase 15 minutit kerkida. Määri pinnad munaga ja raputa peale pärlsuhkrut. Küpseta ahjus 225 kraadi juures 15 minutit. Langeta temperatuur 175 kraadini ja küpseta veel umbes 15 minutit.