Liigitus
Koostisosad
-
5 dlpiima
-
50 gpärmi
-
1 tlsoola
-
2 dlsuhkrut
-
1 sljahvatatud kardemoni
-
14 dlnisujahu
-
200 gmargariini
- Täidis:
-
200 gmaitsestamata toorjuustu
-
1 dlsuhkrut
-
2 tlvanillisuhkrut
-
200 gpehmeid aprikoose
- Määrimiseks:
-
1kanamuna
- Peale panemiseks:
-
pärlsuhkrut
Valmistamisjuhend
Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa sool, suhkur ja kardemon. Sega hulka tubli pool jahu kogusest. Vahusta mõnda aega. Sega hulka pehme ja toasoe rasvaine ning vähehaaval ülejäänud jahu. Sõtku taigent, kuni rasvaine on täiesti segunenud ja taigen tuleb ilusti käte küljest lahti. Lase taignal rätiku all soojas kohas kahekordseks kerkida. Rulli taigen kaheks ristkülikuks. Määri peale toorjuust ja raputa suhkrut, vanillisuhkrut ning kääridega tükeldatud aprikoosid. Vormi ristkülikutest tihedad rullid. Lõika rullid kaheksaks. Aseta tükid püstiselt kahte võiga määritud lahtikäivasse koogivormi. Lase 15 minutit kerkida. Määri pinnad munaga ja raputa peale pärlsuhkrut. Küpseta ahjus 225 kraadi juures 15 minutit. Langeta temperatuur 175 kraadini ja küpseta veel umbes 15 minutit.