Besee-sidrunirull
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Sisaldab tsitruseid, Sisaldab muna, Sisaldab laktoosi, Sisaldab pähkleid, Sisaldab teravilja, Sisaldab piima, Emadepäev, Isadepäev, Sõbrapäev, Varu aega, Keskmine raskusaste, Sünnipäev, Lihavõtted, Piknik, Magustoit

Besee-sidrunirull

8 portsjonit
Varu aega
Keskmine raskusaste

Lisa

Koostisosad

  • 75 g
    kooritud mandleid
  • 1 sl
    maisitärklist
  • 1 sl
    sidrunimahla
  • 4
    munavalget
  • 1.8 dl
    suhkrut
  • Täidis:
  • 4
    munakollast
  • 0.8 dl
    suhkrut
  • 1
    sidruni riivitud koor
  • 1 dl
    sidrunimahla
  • 1 sl
    maisitärklist
  • 1 dl
    vett
  • 10 g
    võid
  • Peale:
  • 2 dl
    vahukoort
  • 1 sl
    suhkrut
  • 2 tl
    vanillisuhkrut
 

Valmistamisjuhend

Kuumuta ahi 150 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Küpseta mandleid ahjus 7–10 minutit. Purusta mandlid.

Sega maisitärklis sidrunimahlaga. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur, vahustamist jätkates. Lisa purustatud mandlid ja maisitärklisesegu ning sega õrnalt vahu hulka. Laota besee ettevaatlikult küpsetuspaberile, umbes 30 x 25 cm suuruseks plaadiks. Küpseta 25 minutit. Kummuta beseepõhi soojana teise küpsetuspaberi peale, eemalda põhjapaber ja jäta põhi jahtuma.

Mõõda kastrulisse kõik täidise koostisained peale või. Kuumuta kogu aeg segades keskmisel kuumusel, kuni segu tõuseb keema. Hauta segades paar minutit. Tõsta kastrul pliidilt, sega täidise hulka või ja lase jahtuda. Määri täidis põhjale ja keera besee rulli. Löö koor suhkruga vahtu ja määri koogile.