Liigitus
Koostisosad
-
5 dlhapupiima
-
50 gvärsket pärmi
-
1 dltumedat siirupit
-
2.5 tlsoola
-
0.5 dlrapsiõli
-
2 dlpohli
-
1.5 dljämedalt riivitud õuna
-
2 tlterveid fenkoliseemneid
-
4 dlrukkijahu
-
12 dlnisujahu
Valmistamisjuhend
Soojenda hapupiim käesoojaks ja kalla see kas tainamikseri kaussi või lihtsalt kaussi. Lisa murendatud pärm, siirup, sool ja õli. Sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa pohlad, riivitud õun ja fenkoliseemned. Sõtku taina hulka vähehaaval jahu, tugevalt segades. Tainas on valmis, kui see on sitke. Kui vaja, lisa veel pisut jahu. Lase tainal rätiku all tund aega kerkida. Kummuta tainas jahusele lauale, sõtku tainast õhumullid välja ja vormi sellest kaks pätsi. Lase pätsidel rätiku all 30–45 minutit kerkida. Vajuta pätsidesse kahvliga auke või tõmba pinnale noaga triibud. Küpseta pätse 250-kraadises ahjus 5 minutit. Seejärel langeta temperatuur 200 kraadini ja jätka küpsetamist umbes 40 minutit või kuni leivad on küpsed ja põhjale koputades päts kumiseb.