Baklažaanirullid ja tzatziki
Meeldib
0 0
Sobib mulle
50%


Liigitus

Salat, Taimetoit, Grill, Juur- ja köögiviljad, Gluteenivaba, Suhkruvaba, Munavaba, Suvi, Lihtne valmistada, Keskmine valmistusaeg, Jaanid, Sisaldab piima, Sisaldab laktoosi, Eelroog

Baklažaanirullid ja tzatziki

4 portsjonit
Keskmine valmistusaeg
Lihtne valmistada

Lisa

Koostisosad

  • 2
    väikest baklažaani
  • 1 tl
    soola
  • oliiviõli
  • 2
    tomatit
  • 200 g
    halloumi't
  • 8
    suurt basiilikulehte
  • musta pipart
  • Tzatziki:
  • 2 dl
    maitsestamata jogurtit
  • 0.5
    kurki
  • 1
    purustatud küüslauguküüs
  • 0.5 tl
    soola
  • 0.2 tl
    pipart
  • 3 sl
    hakitud tilli
 

Valmistamisjuhend

Lõika baklažaanid pikkupidi viiludeks. Raputa viiludele soola ja lase vedelikul baklažaanidest umbes 1/2 tundi välja imbuda. Vajuta viilud köögipaberiga kuivaks. Pintselda viilud mõlemalt poolt õliga ja küpseta pehmeks kas grilli või grillpannil. Lõika tomatid sektoriteks ja halloumi tükkideks.

Pane tomatisektorid, juustutükk ja basiilikuleht baklažaaniviilude ühte otsa. Keera rulli ja kinnita kokteiltikkudega. Kumuta rulle kas grillil keskmisel kuumusel või 200-kraadises ahjus.

Riivi kurk ja suru liigne vedelik välja. Sega riivkurk jogurti hulka. Maitsesta purustatud küüslaugu, tilli, soola ja pipraga. Paku tzatzikit kuumade baklažaanirullide kõrvale.